שימור ידע מומחים ופורשים
מהו שימור ידע?
שימור ידע פורשים ומומחים הוא תהליך חיוני שמטרתו להבטיח שהידע הייחודי והקריטי שנצבר על ידי מומחים ותיקים לא יאבד עם עזיבתם. התהליך כולל מספר שלבים מרכזיים:
1. מיפוי ותעדוף נושאים: זיהוי ותעדוף הנושאים החשובים ביותר לשימור, תוך התחשבות בצרכים העתידיים של הארגון ובזמינות מקורות ידע חלופיים.
2. תיעוד הידע: תיעוד מסודר של הידע, כולל מסמכים קיימים, תובנות שנלמדו, תהליכים ייחודיים ואנשי קשר חשובים. תהליך זה כולל גם את שילוב הממשיכים בתהליך התיעוד.
3. הנגשת הידע: שילוב הידע המתועד בסביבת העבודה הארגונית, כך שהעובדים הנותרים יוכלו לגשת אליו בקלות ולהשתמש בו באופן אפקטיבי.
המטרה - להקטין את הנזק של אובדן אותו ידע הנמצא רק אצל העובד- סמוי וגלוי.
באמצעות שימור ידע, ארגונים יכולים לשמור על רציפות תפקודית, למנוע אובדן ידע קריטי ולתמוך בחדשנות מתמשכת. תהליך זה מאפשר לארגון להמשיך לפעול בצורה חלקה גם לאחר עזיבת מומחים ותיקים, ולהבטיח שהידע החשוב נשאר נגיש וזמין לעובדים הנותרים
לחברת ROM מתודלוגיה ייחודית, KiSure, דרכה, בתהליך קצר (3 חודשים) ויעיל, היא מצליחה לתעד, לשמר ולהפוך גופי ידע אלו לנכס ארגוני. חילוץ הידע ותיעודו הם חלק מהגשר של הארגון מהעבר לעתיד, ההופך את אתגר השימור להזדמנות לצמיחה.
מעוניינים לשמוע עוד על איך ליישם את התהליך בארגון שלכם ? צרו עימנו קשר