לתחום ניהול הידע שותפים מספר בעלי תפקידים בארגון: מנהל ידע, מומחה תוכן, עובד ידע. לכל אחד מהם קיימת הגדרה הן מבחינת מיהו בעל התפקיד ומהם הכישורים הנדרשים לו והן מבחינת ממה מורכב התפקיד. אולם ישנם ארגונים בהם קיימת פונקציה נוספת – מנהל אשר מנהל את מנהלי הידע בארגון. בארגונים גדולים, בהם קיימם מטה ומספר מפעלים, ישנו מנהל ידע בכל מפעל ומעל כל מנהלי הידע, ישנו מנהל ארגוני המנהל את מנהלי הידע במפעלים השונים. מנהל זה בד"כ אמון על הגדרת אסטרטגיית ניהול הידע הכלל ארגונית, הגדרת חזון ניהול הידע בארגון, פיקוח ובקרה על אחידות הכלים והמתודולוגיות לניהול הידע בארגון ומתן העשרה מקצועית למנהלי הידע.
אז מה בעצם חסר פה? חסר למנהל כזה שם טוב אשר יגדיר אותו. למיטב ידיעתנו לא קיים כיום, הן בארץ והן בעולם, שם הולם ומיטבי אשר יתאר את הפונקציה הזו.
שמות לדוגמה יכולים להיות:
וKnowledge enterprise leader
מנהל תשתיות ידע
מנהל מנהלי ידע
וכאן אנו פונים אליכם, קוראינו היקרים, אשר שותפים לעשייה ולעיסוק בתחום ניהול הידע, לשלוח הצעות לשם הולם ומתאים. ההצעה ההולמת ביותר תפורסם בגיליונות הבאים.
רגע לפני סיום- כדי שלא תתחילו בלי שום רעיון ראשוני, יצאנו לשטח ותשאלנו את רוני דיין שעושה בדיוק תפקיד כזה (אחריות על תשתיות ניהול ידע והנחיה מקצועית של מנהלי ידע בתעשיה האווירית). ולהלן תגובתו: "המונח המקובל ביותר בעולם - (Chief Knowledge Officer (CKO . ניתן לראות האמור ב-: http://www.fastcompany.com/magazine/78/helpwanted.html ב- Pffeizer Victor Newman קרא לעצמו: Chief Learning Officer . קיים גם Director of knowledge management.
אנחנו (תעשייה אווירית) היינו חריגים גם בכך וקראנו לתפקיד Director of knowledge. יש ודאי כאלה שיקראו לו Don Quixote (דון קישוט). רוני דיין
ובאווירה אופטימית זו, אנו מעבירים את המקל אליכם.
Comments