כל מי שמשוטט מעט באתרי ניהול ידע, או מבצע חיפוש בנושאי ניהול ידע במנועי החיפוש הגדולים, בטוח נתקל פעם או פעמיים במונח White pages או White papers.
המונח עשוי להופיע במספר דרכים:
הנפוצה היא הודעה/קישור בדף הבית/כותרת בסגנון "A new white paper by…"
דרך נוספת היא כענף בפני עצמו באתר/פורטל ניהול ידע כדוגמת אתר ITToolbox.
נשאלת השאלה, האם מדובר במונחים שונים או בוריאציות שונות לאותו מונח? תלוי את מי שואלים:
מבחינה מתודולוגית
וֹWhite pages ו- White papers הם מונחים שונים:
וWhite pages
מאגר מידע או מדריך אינטרנטי המכיל שמות ופרטי התקשרות של מומחים בנושאים שונים ומסודר בסדר אלפבתי בד"כ.
המאגר מכיל את פרטי המומחים ומידע נוסף עליהם המאפשר למשתמש להחליט האם לפנות אליהם.
חלק מהייחודיות של White pages הוא ההתמחות בנושאים ספציפיים, למשל White pages למומחי ניהול ידע (ובכך השוני שלו מהכלליות האופיינית ל- yellow pages ) ובכך שהוא מאפשר סוגי חיפוש שונים: חיפוש לפי שם, לפי תחום ולפי הקשרים.
וWhite papers
במקורם הם מונח לתקצירים של חוקים והנחיות ממשלתיים/שלטוניים המפורסמים בקרב הציבור כדי ליידעו את תפיסת השלטון לגבי סוגיה ציבורית.
למשל ה"ספר הלבן" שפורסם בשנת 1922 על ידי ווינסטון צ'רצ'יל, שתיאר את המדיניות של בריטניה בנוגע לעתידה של ארץ ישראל תחת שלטון המנדט הבריטי.
אולם בהקשר המודרני בכלל, ובהקשר האינטרנטי ושל ניהול ידע בפרט, הכוונה למאמר או מסמך הנכתב ע"י מומחה בתחום מסוים (למשל, פורטלים) המציג את עמדתו/תפיסתו בנושא זה (למשל: "תפקיד הפורטל בתהליכים הפנים ארגוניים"). המאמר מכיל בד"כ רציונאל, דוגמאות ואמצעי שכנוע אחרים כדי לחזק את עמדת הכותב ולהשפיע על המגמה בתחום המוצג.
בפועל
הבלבול בין המונחים הוא רב (ולא קשה להבין מדוע...), כך שבהחלט ניתן למצוא כותרת White pages"" ובתוכה מאמר מקיף על נושא זה או אחר. הבלבול לכיוון השני הוא פחות נפוץ.
וWhite papers הם נפוצים ביותר באינטרנט ורישום מילת החיפוש ב- Google תוכיח עד כמה.
ה- White pages נפוצים פחות באינטרנט ויותר באינטראנט של ארגונים בהם יש עובדים רבים שאינם מכירים זה את זה ויש צורך שיהיו בקשר לצורכי עבודה.
Commentaires